Haber

Hindistan ve Sri Lanka’da hava kalitesi kötüleşiyor

Hindistan’ın finans başkenti Mumbai ve Sri Lanka’nın son günlerde hava kalitesinin “çok kötü” olduğu bildirildi.

BBC’de yer alan habere göre Hindistan’ın başkenti Delhi kışın tehlikeli hava kirliliğine sahipken, geniş bir sahile sahip olan ve hava kalitesinin iyi olduğu düşünülen Mumbai hava kirliliğinde Delhi’yi geride bıraktı.

Uzmanlar, hızlı inşaat, kötü hava koşulları ve araçlardan kaynaklanan emisyonlar nedeniyle son zamanlarda Hindistan’ın hava kalitesinin “çok kötü” olduğunu söylüyor ve bunların tümü kötüleşen hava kalitesi nedeniyle.

Hindistan hükümetinin verilerine göre Mumbai’de hava kirliliği seviyesi “çok kötü”, Delhi’de ise “kötü” olarak kaydedildi.

“Gerekmedikçe dışarı çıkmayın” tavsiyesi

Mumbai’nin yerel hastanelerindeki boğucu kasvetten ve berbat hava kalitesinden mustarip insanların sayısı da artıyor.

Doktorlar insanlara maske takmalarını ve gereksiz yere dışarı çıkmamalarını tavsiye ederken, yetkililer hava kalitesini iyileştirmek için değerli adımlar atıyor.

Sri Lanka’da okullar tatil edildi

Sağlık ve çevre yetkilileri, Sri Lanka’daki sağlıksız hava kalitesi nedeniyle birçok yerdeki okulların kapatıldığını belirtti.

Çevresel izleme ve risk yönetimi ile ilgilenen Ulusal Araştırma Ajansı, “Mevcut kirlilik, hava kirleticilerden ve sınır ötesi hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi. terim kullanıldı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Asela Gunawardena, bu durumun iki hafta daha devam edeceğini belirterek, insanlara sağlık risklerini azaltmak için dışarıda geçirdikleri zamanı kısıtlamaları ve maske kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu